søndag 22. juni 2014

På svært nært hold

Fotografering
på svært nært hold -
eller Makrofotografering er å ta bilder av ting på kloss hold -
 som regel bilder av små ting.
 
 
Øye kun for deg.... 
dette er øyet til en vinbergsnegl.
 
 
 
 
 
Vinbergsnegl er ikke en norsk art,
men enkelte steder har den klart å
etablere små bestander fordi
folk har sluppet dem løs.
 
 
 
 
 

Dette er nemlig den samme sneglen
som blir servert franske restauranter,
og enkelte steder har det vært gjort
forsøk med oppdrett av slike
snegler for matbruk.
 
 
 
 
 

Voksne vinbergsnegler er lette å kjenne igjen, blant annet fordi de er mye større enn andre skallbærende snegler i Norge.
 
 
 
 
 

Skallet kan få en diameter opp mot 4,5 cm.
Det er grått, gulaktig eller lysebrunt, med tynne striper på
tvers av spiralsnoingene. Selve sneglen er gråbeige med et
tydelig nett av tynne, mørkere streker.
 
 
 
 
 

Vinbergsnegler kan leve opp mot 5-6 år. Artens livssyklus er ikke undersøkt i Norge. Det finnes spredte bestander av vinbergsnegler langs kysten av Sør-Norge.
Denne er fotografert på Søndre Sandøy, Hvaler.
 
 
 
 
 
 
 
 Elsker - elsker ikke.
Prestekragen har god honningduft,
og små humler og villbier er de mest effektive bestøverne.
må være den mest fotograferte blomsten etter
roser, også blant den vanskeligste med den hvite fargen.
Denne var dynket i vann så skyggene speilet seg og det
blei lettere å fotografere.
Elsker - elsker ikke?
E L S K E R, absolutt.
 
 
 
 
 
 
 
 
Jeg sier bare:
 moreller, bedre smak enn jordbær, og litt mer spennende på
svært nært hold, og litt mer utfordrende å spise..
 
 

På stilk :-)



 
 
 
 
 Flittig er den, mauren med beina på stilker
der den lette etter mat...



 
 


...og det fant den, påsmurt brødskive
med rødbetsalat
 fra Norby mat på Svinesund.
 
 

 
 
 
Til slutt,
denne Spanske sandløpebillen fra Lamata.
Den lette vel mer etter skygge enn mat tenker jeg..
Den gravde seg ned og borte blei den..
 
På gjensyn.
 
 
 
- r o g e r s  p i x l e r -
 
 
 
 
 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar